Prípravy

Ako sme už spomínali na vydanie živnosti budete potrebovať výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace. Ten už máte. Nezabudnite ale, že musíte splniť i podmienku veku (18 rokov) a mať spôsobilosť na právne úkony. Je potrebné preukázať aj vzťah (vlastnícky alebo nájomný) k nehnuteľnosti, v ktorej budete mať miesto podnikania (a prípadné prevádzkarne). Ten sa preukazuje Listom vlastníctva (ak ste vlastníkom) alebo nájomnou zmluvou. Akceptovanou formou je tiež písomný súhlas vlastníka nehnuteľnosti, že v nej budete prevádzkovať živnosť.

od 1.10.2007
Zmenil sa nám zákon! Na jednom živnostenskom liste môže byť uvedená len jedna živnosť. Za každú voľnú živnosť takto zaplatíte 100 Sk, za remeselnú 500 Sk a za koncesiu 1000 Sk. Ďalšou dobrou správou je aj to, že na vybavenie remeselnej živnosti už nebude potrebné zdokladovať prax.

do 30.9.2007:
Už iste viete, že na niektoré činnosti potrebujete aj prax či vzdelanie. Určite si to zistite vopred, aby ste nakoniec ten kolok nemali chuť zahodiť do najbližšieho koša. Aké podmienky musíte pre ktorú živnosť splniť zistíte v prílohe Živnostenského zákona (viď "Dôležité linky" vpravo - roluj dole).

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Po novom už nepotrebujete ani výpis z registra trestov. O ten požiada na základe vášho súhlasu OÚ.

Unknown povedal(a)...

PS: Po novom už nepotrebujete ani výpis z registra trestov. O ten požiada na základe Vášho súhlasu OÚ.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.